Στην προσπάθειά μας να παρέχουμε ακόμα περισσότερες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ωφελούμενούς μας, δημιουργήσαμε μία νέα δομή, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αθηναίων» του Ε.Π. «Αττική 2014-2020».

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή, (ώρες εξυπηρέτησης κοινού καθημερινές 9 π.μ. – 3 μ.μ.) εντός του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, στην οδό Δομοκού 2 (έναντι του Σταθμού Λαρίσης).

Το Κοινωνικό Φαρμακείο στοχεύει στην εξασφάλιση της θεραπευτικής συνέχειας σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό και εξυπηρετεί πάνω από 3.000 πολίτες, παρέχοντας φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα, ιατρικό εξοπλισμό και βοηθήματα και λοιπό υγειονομικό υλικό. Επιπλέον, στους δικαιούχους προσφέρεται ψυχοκοινωνική στήριξη και συμβουλευτική απασχόλησης, καθώς και διασύνδεση µε άλλες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και μέριμνας του δήμου ή/και άλλων δομών αντιμετώπισης της φτώχειας.

Θέλω να ωφεληθώ

Δικαιούχοι του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι οι κάτοικοι του δήμου Αθηναίων των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά το όριο της φτώχειας (έτσι όπως αυτό ορίζεται κάθε χρόνο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή), ανασφάλιστοι ή ασφαλισμένοι από την οικεία Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας (άστεγοι, άποροι, άνεργοι).

Δικαιολογητικά

 • Αίτηση (συμπληρώνεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Κ.Υ.Α.Δ.Α.)

 • Αστυνομική ταυτότητα 

 • Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα

 • Διαβατήριο και άδειες διαμονής για όλα τα μέλη της οικογένειας εφόσον δεν είναι Έλληνες υπήκοοι

 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (όχι παλαιότερο από 6 μήνες)

 • Σε περίπτωση μη έκδοσης πιστοποιητικού από τη χώρα προέλευσης απαιτείται ληξιαρχική πράξη γέννησης για όλα τα μέλη της οικογένειας.

 • Κάρτα ανεργίας (εφόσον υπάρχει)

 • Μισθωτήριο συμβόλαιο αν το σπίτι ενοικιάζεται ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ. Σε περίπτωση φιλοξενίας, κατατίθενται το Ε1 και λογαριασμός ΔΕΚΟ από αυτόν που φιλοξενείται. 

Αιτήσεις για συμμετοχή υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα γραφεία μας στην οδό Πειραιώς 35 (ώρες εξυπηρέτησης κοινού καθημερινές 9 π.μ. – 3 μ.μ.).

Όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίζονται σε φωτοτυπίες.

Οι δικαιούχοι επανεξετάζονται κάθε έτος σε ό,τι αφορά στις προϋποθέσεις ένταξής τους, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή αλλαγή στην κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση.

Θέλω να προσφέρω

Όλα τα είδη που διαθέτει το Κοινωνικό Φαρμακείο προέρχονται από δωρεές και εξασφαλίζονται χάρη στην ευαισθησία επιχειρήσεων, εθελοντικών φορέων, συλλόγων αλλά και μεμονωμένων πολιτών.

Γι’ αυτό και η συνεισφορά σας σε φάρμακα κάθε είδους (εκτός από ανοιχτές αλοιφές και σιρόπια) καθώς και παραφαρμακευτικό - υγειονομικό υλικό είναι απαραίτητη για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους που µας έχουν ανάγκη.

Εάν θέλετε κι εσείς να στηρίξετε το έργο μας με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2105246515- 516 και στο 2109233310 είτε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για οποιαδήποτε πληροφορία/ παρατήρηση/ επισήμανση για τη λειτουργία της δομής μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

 1. Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών δήμου Αθηναίων
  Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, 10440 Αθήνα, έναντι Στ. Λαρίσης (Παλιό Φρουραρχείο)
  Τηλ. 210 8223718
 2. Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων
  Πειραιώς 35, 10552 Αθήνα
  Τηλ. 210 5246515- 516 (εσωτ. 1) 
  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

Εντοπίσατε άστεγο;

Πείτε μας το σημείο που είδατε τον άστεγο,
ώστε να φροντίσουμε για αυτόν.
Καταχώρηση σημείου

Επικοινωνία

Πειραιώς 35 & Σοφοκλέους 70 
Τ: 210 5246516, 210 5246515, F: 210 5242327
E: seckyada@otenet.gr