Στην προσπάθειά μας να παρέχουμε ακόμα περισσότερες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ωφελούμενούς μας, δημιουργήσαμε μία νέα δομή, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αθηναίων» του Ε.Π. «Αττική 2014-2020».

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, λειτουργεί εντός του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, στην οδό Δομοκού 2, απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης. Στόχος του είναι η ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της πόλης και η κάλυψη πρωτογενών αναγκών τους σε είδη διατροφής και καθημερινής χρήσης.

Στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό και εξυπηρετεί 450 δικαιούχους ανά εξάμηνο, παρέχοντάς τους δύο φορές τον μήνα τρόφιμα καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας σπιτιού. Επιπλέον, στους δικαιούχους παρέχεται ψυχοκοινωνική στήριξη και συμβουλευτική απασχόληση καθώς και διασύνδεση µε άλλες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και μέριμνας του δήμου ή/και άλλων δομών αντιμετώπισης της φτώχειας.

Θέλω να ωφεληθώ

Δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά το όριο της φτώχειας (έτσι όπως αυτό ορίζεται κάθε χρόνο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή).

Δικαιολογητικά

 • Αίτηση (συμπληρώνεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Κ.Υ.Α.Δ.Α.)
 • Αστυνομική ταυτότητα
 • Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα
 • Διαβατήριο και άδειες διαμονής για όλα τα μέλη της οικογένειας εφόσον δεν είναι Έλληνες υπήκοοι
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (όχι παλαιότερο από 6 μήνες)
 • Σε περίπτωση μη έκδοσης πιστοποιητικού από τη χώρα προέλευσης απαιτείται ληξιαρχική πράξη γέννησης για όλα τα μέλη της οικογένειας.
 • Κάρτα ανεργίας (εφόσον υπάρχει)
 • Μισθωτήριο συμβόλαιο αν το σπίτι ενοικιάζεται ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ. Σε περίπτωση φιλοξενίας, κατατίθενται το Ε1 και λογαριασμός ΔΕΚΟ από αυτόν που φιλοξενείται. 

Αιτήσεις για συμμετοχή υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα γραφεία μας στην οδό Πειραιώς 35 (ώρες εξυπηρέτησης κοινού καθημερινές 9 π.μ. – 3 μ.μ.).

Όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίζονται σε φωτοτυπίες.

Μετά τον έλεγχο και την αξιολόγηση των αιτήσεων, διενεργείται κλήρωση κατά την οποία προκύπτουν οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι επανεξετάζονται κάθε έτος σε ό,τι αφορά στις προϋποθέσεις ένταξής τους, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή αλλαγή στην κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση.

Θέλω να προσφέρω

Η προμήθεια των διανεμόμενων προϊόντων προέρχεται από τον προϋπολογισμό του Κ.Υ.Α.Δ.Α. και ενισχύεται από τις δωρεές και τις χορηγίες εταιρειών και ιδιωτών. Η συνεισφορά σας σε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας καθώς και βρεφικά και παιδικά είδη είναι απαραίτητη για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους που µας έχουν ανάγκη.

Εάν θέλετε κι εσείς να στηρίξετε το έργο μας με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2105246515- 516 και στο 2109233310 είτε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για οποιαδήποτε πληροφορία/ παρατήρηση/ επισήμανση για τη λειτουργία της δομής μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

 1. Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών δήμου Αθηναίων
  Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, 10440 Αθήνα, έναντι Στ. Λαρίσης (Παλιό Φρουραρχείο)
  Τηλ. 210 8223718
 2. Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης δήμου Αθηναίων
  Πειραιώς 35, 10552 Αθήνα
  Τηλ. 210 5246515- 516 (εσωτ. 1)
  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

 

Εντοπίσατε άστεγο;

Πείτε μας το σημείο που είδατε τον άστεγο,
ώστε να φροντίσουμε για αυτόν.
Καταχώρηση σημείου

Επικοινωνία

Πειραιώς 35 & Σοφοκλέους 70 
Τ: 210 5246516, 210 5246515, F: 210 5242327
E: seckyada@otenet.gr