Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες δομές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων καθώς εδώ πραγματοποιούνται αφενός η διαχείριση των δωρεών σε είδος και αφετέρου η υποδοχή και εξυπηρέτηση ωφελούμενων οι οποίοι λαμβάνουν τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη καθημερινής χρήσης. Οι υπηρεσίες του στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο του παλιού Φρουραρχείου, σε μια από τις πιο πληγείσες από την κρίση περιοχές της Αθήνας, στο Σταθμό Λαρίσης. Ξεκίνησε τη λειτουργία του πιλοτικά στις 16 Ιουλίου 2012 και από το 2013 με τη Πράξη Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΑΔΑ ΠΔΣ 9/6-3-2013 ανακηρύχθηκε ομόφωνα νέα δομή του.

Με σύνθημα «ό,τι σου περισσεύει, κάποιος το χρειάζεται» και όραμα να κάνει πράξη το κίνημα αλληλεγγύης μεταξύ των Αθηναίων, ο Κόμβος έχει σήμερα ξεπεράσει τους 10.000 δικαιούχους αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 26.000 άτομα καθώς στους δικαιούχους συμπεριλαμβάνονται και πάρα πολλές οικογένειες.

Όλα τα είδη που διακινούνται μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών προέρχονται από δωρεές από χιλιάδες ανθρώπους, οργανισμούς, εταιρείες, συλλόγους και σωματεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών εμπνέει εμπιστοσύνη λόγω της ορθής διαχείρισης των δωρεών που μπορεί να προσφέρει με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού το οποίο σχεδιάσθηκε από την αρχή, αποκλειστικά για να καλύψει τις ανάγκες του, από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων.

Εντοπίσατε άστεγο;

Πείτε μας το σημείο που είδατε τον άστεγο,
ώστε να φροντίσουμε για αυτόν.
Καταχώρηση σημείου

Επικοινωνία

Πειραιώς 35 & Σοφοκλέους 70 
Τ: 210 5246516, F: 210 5235671 
E: seckyada@otenet.gr