Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε το 2012 σε συνεργασία με την Cosmote, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόγραμμα που έχει στόχο να ικανοποιήσει τις ανάγκες οικογενειών που έχουν πληγεί από την πρόσφατη κρίση, όχι μόνο ως προς την υλική αλλά και ως προς τη συμβουλευτική υποστήριξη. Υλοποιείται σε ένα κτίριο στην περιοχή του Μακρυγιάννη, δωρεά της Αμερικανικής Λεγεώνας, το οποίο ανακαινίσθηκε ώστε να αποπνέει την οικειότητα ενός σπιτιού.

Χάρη σε αυτό το πρόγραμμα οι οικογένειες που συμμετέχουν, δέχονται υλική υποστήριξη με τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και οικιακής καθαριότητας, ανάλογα με τις ανάγκες τους, προγραμματισμένα, για έξι μήνες. Επιπλέον οι δικαιούχοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν εξατομικευμένα, ψυχοκοινωνική και ιατρική συμβουλευτική υποστήριξη.

Εκτός από το πρόγραμμα της Cosmote το οποίο καλύπτει τις ανάγκες 100 οικογενειών ανά εξάμηνο, στο ίδιο κτίριο υλοποιούνται ακόμη δύο προγράμματα που ακολουθούν την ίδια λογική. Το «Αλληλεγγύη – Πηγή Ενέργειας» που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τη ΔΕΠΑ με 30 ωφελούμενες οικογένειες ανά έτος.

Εντοπίσατε άστεγο;

Πείτε μας το σημείο που είδατε τον άστεγο,
ώστε να φροντίσουμε για αυτόν.
Καταχώρηση σημείου

Επικοινωνία

Πειραιώς 35 & Σοφοκλέους 70 
Τ: 210 5246516, F: 210 5235671 
E: seckyada@otenet.gr