ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων

Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, είναι μία σύγχρονη δομή 24ωρης λειτουργίας. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αχαρνών & Λιοσίων και αποτελείται από 55 διαμερίσματα, καθένα από το οποία περιλαμβάνει κατά μέσο όρο τρία υπνοδωμάτια με τηλεόραση, καλοριφέρ, ανεμιστήρα οροφής, κουζίνα και μπάνιο. Η δομή έχει δυνατότητα φιλοξενίας άνω των 300 ατόμων, δυναμικότητα που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της πόλης και απαρτίζεται από Κέντρο Ημέρας, Υπνωτήριο και Ξενώνα.

Στους φιλοξενούμενους του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων παρέχονται εκτός από διαμονή, σίτιση, ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και ιατρική παρακολούθηση. Στον χώρο της δομής λειτουργεί Νοσηλευτική Υπηρεσία, στελεχωμένη με έμπειρο προσωπικό που υποστηρίζει τους φιλοξενούμενους, όταν χρειάζονται νοσηλευτικές πράξεις. Παράλληλα, πραγματοποιούνται από τους κοινωνικούς λειτουργούς συνοδείες ιατρικής φύσεως και διεκπεραίωση αιτημάτων για συνταξιοδοτικά, νομικά και εργασιακά θέματα.

Στην δομή λειτουργεί επίσης και δανειστική βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την Equal Society.

Μέσω της καθημερινής επαφής με τους εργαζόμενους και μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης για την κοινωνική επανένταξη, προωθείται η ένταξη των φιλοξενουμένων σε προγράμματα που υλοποιούνται σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση και άλλους φορείς, όπως το πρόγραμμα «Στέγαση & Εργασία».

kentro_imeras