ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Κοινωνικά Ιατρεία

Τα Κοινωνικά Ιατρεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) αποτελούν ιατρικές δομές οι οποίες παρέχουν δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη.
Η λειτουργία των ιατρείων και η διαχείρισή τους υλοποιείται από τους ιατρούς του ΚΥΑΔΑ.
Σκοπός των Κοινωνικών Ιατρείων του Κ.Υ.Α.Δ.Α. είναι η αντιμετώπιση των ιατρικών προβλημάτων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και βιώνουν αποκλεισμό και κοινωνική απομόνωση.

Συγκεκριμένα, παρέχεται δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη στους άστεγους που φιλοξενούνται στις δομές αστέγων του Δήμου Αθηναίων (Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων ΔΑ, «Εστία των Αθηνών»), καθώς και όλων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που εξυπηρετούνται από τον ΚΥΑΔΑ του δήμου Αθηναίων.

Ο χώρος λειτουργίας των Κοινωνικών Ιατρείων του Κ.Υ.Α.Δ.Α. βρίσκεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), επί της οδού Πειραιώς 35 (Ισόγειο).

koinonika_iatria


Τα Κοινωνικά ιατρεία (Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικό Οδοντιατρείο) στεγάζονται σε ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό αυτό χώρο.
Οι εγκαταστάσεις λειτουργίας είναι ευάερες, ευήλιες και χαρακτηρίζονται από διακριτικότητα και εύκολη πρόσβαση. Η πρόσβαση είναι εφικτή και για ΑμΕΑ.
Τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής των ιατρείων, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά πρωτόκολλα, που αφορούν στον COVID-19.
Οι υπηρεσίες που παρέχονται από τα Ιατρεία είναι εντελώς δωρεάν και τα στοιχεία των δικαιούχων είναι απόρρητα, όπως ορίζει ο κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας