ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Άλλα προγράμματα

Προγράμματα στήριξης ευάλωτων ομάδων

Kοινωνικό Παντοπωλείο: Το πρόγραμμα διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στηρίζει 450 οικογένειες ανά εξάμηνο. Δύο φορές τον μήνα οι δικαιούχοι λαμβάνουν πακέτα με αναγκαία είδη στην υποδοχή του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών (Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας). Το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου υλοποιείται από το Κ.Υ.Α.Δ.Α. και από την αρχή της λειτουργίας του έχει σταθεί δίπλα σε 3.648 οικογένειες. Χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αθηναίων» του Ε.Π. «Αττική 2014-2020».

Περισσότερα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για ένταξη στο πρόγραμμα

Παράδοση πακέτων Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών: Ένα πρόγραμμα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που υποστηρίζει μηνιαίως πάνω από 3.000 οικογένειες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας.  Μια φορά τον μήνα οι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα λαμβάνουν πακέτα τροφίμων μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών. Στους δικαιούχους παρέχεται επίσης ψυχοκοινωνική στήριξη και συμβουλευτική απασχόληση, καθώς και διασύνδεση µε άλλες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας του Κ.Υ.Α.Δ.Α. και του Δήμου.

Lidl: Ένα χορηγικό πρόγραμμα που στηρίζει 170 οικογένειες ανά πεντάμηνο και υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής και τη Lidl Ελλάς. Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας, οι οικογένειες λαμβάνουν ανά 15μερο πακέτα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (προϊόντων ατομικής υγιεινής, οικιακών καθαριστικών, χαρτικών κ.λπ.), και ψυχοκοινωνική στήριξη. Μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει συνολικά 800 οικογένειες.

Σκλαβενίτης: Στο Κ.Υ.Α.Δ.Α. αναπτύσσουμε συνεχώς σταθερές συνεργασίες με ευγενείς χορηγούς όπως τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ που προσφέρουν επίσης σε μηνιαία βάση δωροεπιταγές, οι οποίες διατίθενται σε άτομα και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Αγγελικούσης: Από το 2016 συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα Αγγελικούση, το οποίο αγκαλιάζει έμπρακτα και ουσιαστικά το έργο μας υποστηρίζοντας μοναχικά άτομα και οικογένειες σε μηνιαία βάση.

Αναδοχή Οικογενειών
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με την αρωγή της ομάδας εθελοντισμού Στήριξη, που αποτελείται από Αποφοίτους του Αμερικανικού Κολλεγίου «ΑΝΑΤΟΛΙΑ», οι οποίες έχουν αναλάβει την υποστήριξη οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι υπάρχει φυσική επαφή των υποστηρικτών με τους υποστηριζόμενους, με τη σύμφωνη γνώμη των τελευταίων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σήμερα 30 πολυμελείς οικογένειες.

Παράλληλα, διοργανώνουμε δράσεις (συλλογές τροφίμων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κινητοποίηση φορέων κ.λπ.) που αποσκοπούν στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα στήριξης του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-5246515