Με 120 ραντεβού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για τα παιδιά

Με το πιο λαμπερό χαμόγελο ξεκίνησαν σχολείο τα παιδιά που στηρίζει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων.
Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής που οργάνωσε το Κοινωνικό Οδοντιατρείο σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία μας. Διήρκεσε συνολικά τρεις εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων κλείστηκαν πάνω από 120 ραντεβού και εξυπηρετήθηκαν παιδιά διαφόρων ηλικιών.
Ανάμεσα τους, η 6χρονη που λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει την Α’ Δημοτικού πραγματοποίησε τρία ραντεβού, ο Ν. που έκανε την πρώτη του οδοντιατρική εξέταση, η 13χρονη που ευχαρίστησε την οδοντίατρο μας, προσφέροντας ένα μαγνητάκι και η έφηβη από την Αίγυπτο, που όνειρο της είναι να γίνει οδοντίατρος.
Η οδοντίατρος μας, Σοφία Κωνσταντοπούλου, πραγματοποίησε φθοριώσεις, καθαρισμούς και προληπτικά σφραγίσματα. Παρείχε οδηγίες βουρτσίσματος και δημιούργησε σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά, ώστε να μην παραμελούν την στοματική τους υγεία.
Ένα πρόγραμμα, που στόχο είχε να προάγει τη σημασία της πρόληψης και να θέσει σε προτεραιότητα την στοματική φροντίδα των παιδιών από οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες. Μέσω του οποίου και οι γονείς ήρθαν ακόμη πιο κοντά με τις υπηρεσίες της δομής μας, καθώς μετά την εξέταση των παιδιών, έσπευσαν να κλείσουν τα δικά τους ραντεβού.
Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο κοσμείται από ευφάνταστες ζωγραφιές των παιδιών, τις οποίες εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν κατά την παραμονή τους στον χώρο μας.
Το Κοινωνικό Οδοντιατρείο στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του ΚΥΑΔΑ και υποδέχεται καθημερινά πολίτες που στηρίζουμε.