Από φιλοξενούμενος στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων δύο χρόνια κτηνοτρόφος στην Κοζάνη

Άφησε πίσω του στεναχώριες και δυσκολίες, αποφάσισε να απασχοληθεί στον πρωτογενή τομέα και απέκτησε μια νέα ζωή.

Τη συγκινητική ιστορία του 59χρονου Αντρέα, πρώην αστέγου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πανδημίας φιλοξενήθηκε για ένα μικρό διάστημα στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και έπειτα από συνεργασία του Κ.Υ.Α.Δ.Α. με την ομάδα παραγωγών Proud Farm έγινε κτηνοτρόφος, απέκτησε το δικό του σπίτι και τα τελευταία δύο χρόνια ζει στην Κοζάνη.

Στο ένθετο «Γεωργία» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαρία Σταθοπούλου στην ΕΡΤ1, ο 59χρονος μίλησε στην κάμερα, αναφέροντας πως η νέα του ζωή είναι ένας παράδεισος για εκείνον.

«Θεωρήσαμε πως κάνοντας εμείς την αρχή θα μπορούσαμε να δώσουμε κίνητρο στους υπολοίπους να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια», ανέφερε ο Νίκος Κολτσίδας, κτηνοτρόφος και μέλος του «Proud Farm».

Η Πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Μελίνα Δασκαλάκη, μίλησε για τις συνεργασίες που αναπτύσσει ο φορέας με σκοπό την κοινωνική επανένταξη, τονίζοντας: «Είναι μεγάλη μας χαρά να διασυνδέουμε ανθρώπους που είναι στην αστεγία και φιλοξενούνται στο Πολυδύναμο και να μπορέσουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Να βγουν από τη δομή και να μπορούνε πλέον να συντηρούν τον εαυτό τους και να ζουν ξανά μέσα στην κοινωνία ενταγμένοι».

Δείτε την εκπομπή