Δήμος Αθηναίων: Έμπρακτα δίπλα στους σεισμοπαθείς της Σάμου οι Αθηναίοι πολίτες, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ελπίδας έστειλαν οι Αθηναίοι στους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στην Σάμο μέσα από κιβώτια με τρόφιμα και άλλα αγαθά που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες μετά από πρωτοβουλία του Δήμου.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και προσέφεραν με πολλή αγάπη ό,τι είχε τη δυνατότητα ο καθένας, στέλνοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα ότι κανένας άνθρωπος σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μόνος του.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας, η συλλογική προσπάθεια απέδωσε καρπούς, καθώς στις αποθήκες του Κ.Υ.Α.Δ.Α. συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 6.700 συσκευασίες τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης.

Η προσπάθεια  ενισχύθηκε από το Πανελλήνιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών, το οποίο συνέδραμε με 50 κούτες γάλα εβαπορέ, αλλά και από το Κ.Υ.Α.Δ.Α. το οποίο διέθεσε συσκευασίες τροφίμων από τα δικά του αποθέματα.

Την έκτακτη αυτή στιγμή ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων, κινητοποιήθηκε άμεσα, αποδεικνύοντας την ετοιμότητά του και εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση  στους σεισμοπαθείς της Σάμου, που μέσα σε μερικά μόλις δευτερόλεπτα έχασαν  τις περιουσίες τους.

Ο Δήμος Αθηναίων και το Κ.Υ.Α.Δ.Α. βρίσκονται διαχρονικά στο πλευρό των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια όχι μόνο στα όρια της πρωτεύουσας αλλά και όπου υπάρχει ανάγκη.

Οι συσκευασίες τροφίμων θα φτάσουν στην πληγείσα Σάμο και θα παραδοθούν στον Δήμο τα επόμενα εικοσιτετράωρα από την εταιρεία SAMOS EXPRESS ΑΦΟΙ Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Ε.Π.Ε., που ανέλαβε να προσφέρει την μεταφορά των αγαθών στο νησί.