Δήμος Αθηναίων & ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ συγκεντρώνουν σχολικά για τα παιδιά σε ανάγκη

Ο Δήμος Αθηναίων και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους και καλούν τους πολίτες σε μια μεγάλη δράση συγκέντρωσης των σχολικών ειδών για τα παιδιά της πόλης που έχουν ανάγκη.

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, οι πολίτες της Αθήνας μπορούν να προσφέρουν σχολικά είδη, τσάντες, τετράδια, μολύβια και στυλό, στον ειδικό χώρο που θα διαμορφωθεί στην Πλατεία Κοτζιά.  

Τα σχολικά είδη που θα προσφερθούν θα πρέπει να είναι καινούρια, ή μεταχειρισμένα, σε άριστη κατάσταση, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Τα συγκεντρωθέντα είδη θα διανεμηθούν στα παιδιά των οικογενειών που στηρίζει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), μέσω του Κοινωνικού Βιβλιοχαρτοπωλείου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. μίας πρωτοποριακής δομής που δημιουργήθηκε στον Δήμο Αθηναίων και ήδη συμπληρώνει έναν χρόνο λειτουργίας.

«Η αρχή της σχολικής χρονιάς συνεπάγεται μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση για κάθε οικογένεια, πολλώ δε για τις οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης είχε διακρίνει την ανάγκη στήριξης των ευάλωτων οικογενειών με τα σχολικά είδη των μαθητών. Για αυτό και στον Δήμο Αθηναίων δημιουργήσαμε εδώ και έναν χρόνο το μοναδικό Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο στη χώρα.

Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά της πόλης, ακόμη και από τα πιο φτωχά νοικοκυριά, να έχουν όλα τα απαραίτητα αγαθά που θα εξασφαλίσουν την ισότιμη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτκή διαδικασία», σημειώνει ο πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α., κ. Γρηγόρης Λέων.

Αυτό το Σάββατο, δημιουργούμε όλοι μαζί μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.