Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων 2022: Στο Σεράφειο με τη ΣΧΕΔΙΑ και φιλοξενούμενους του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων

Στις 10 Οκτωβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων και Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων διοργάνωσε μια γόνιμη συνάντηση με τους φιλοξενούμενους του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων.
Τιμώντας αυτή την ιδιαίτερη μέρα για το Κέντρο μας, επιλέξαμε να την περάσουμε παρέα με τη Shedia και άστεγους συμπολίτες μας.
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τον ιδρυτή της Shedia, Χρήστο Αλεφάντη, να παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου πωλητών, τους πωλητές Μιχάλη Σαμόλη και Ιωάννα Τσόκαρη να περιγράφουν τη δική τους εμπειρία και να παρακινούν όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην «οικογένεια» που έχουν δημιουργήσει.
Είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε ακόμη καλύτερα, να συζητήσουμε για τις δυσκολίες της καθημερινότητας, τη μοναξιά, την πρόσβαση στην εργασία και τις δραστηριότητες που μπορούμε να σχεδιάσουμε για να πάμε ένα βήμα παρακάτω.
Μια συνάντηση που σηματοδότησε την επόμενη μέρα, τις «γέφυρες» που δημιουργούμε με εκπαιδευτικά προγράμματα και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι συνεργασίες για την ενδυνάμωση των πολιτών που υποστηρίζουμε.
*Στις φωτογραφίες η πρόεδρος του Κ.Y.Α.Δ.Α, Μελίνα Δασκαλάκη, η Διευθύντρια του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Σοφία Μαρινάκη, ο ιδρυτής της Shedia Χρήστος Αλεφάντης και οι πωλητές Μιχάλης Σαμόλης και Ιωάννα Τσόκαρη.
Ευχαριστούμε θερμά το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων για τη φιλοξενία.