Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων: Συνάντηση με τους φιλοξενούμενους του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων και τη Shedia

H 10η Οκτωβρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων και Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.
Μια ιδιαίτερη μέρα για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων, την οποία περάσαμε παρέα με τη Shedia και τους φιλοξενούμενους του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων.
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τον ιδρυτή της Shedia, Χρήστο Αλεφάντη, να παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου πωλητών, τους πωλητές Μιχάλη Σαμόλη και Ιωάννα Τσόκαρη να περιγράφουν τη δική τους εμπειρία και να παρακινούν όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην «οικογένεια» που έχουν δημιουργήσει.
Είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε ακόμη καλύτερα, να συζητήσουμε για τις δυσκολίες της καθημερινότητας, τη μοναξιά, την πρόσβαση στην εργασία και τις δραστηριότητες που μπορούμε να σχεδιάσουμε για να πάμε ένα βήμα παρακάτω.
Μια συνάντηση που σηματοδότησε την επόμενη μέρα, τις «γέφυρες» που δημιουργούμε με φορείς και εκπαιδευτικά προγράμματα και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι συνεργασίες για την ενδυνάμωση των πολιτών που υποστηρίζουμε.
*Στη φωτογραφία η πρόεδρος του Κ.Y.Α.Δ.Α., Μελίνα Δασκαλάκη, η Διευθύντρια του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Σοφία Μαρινάκη, ο ιδρυτής της Shedia Χρήστος Αλεφάντης και ο Γενικός Διευθυντής Νίκος Μπήλιος.
Ευχαριστούμε θερμά το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων για τη φιλοξενία!