Συμμετοχή του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στην ημερίδα του ιδρύματος Μποδοσάκη “Tales from the streets: Empowerment approaches to tackling homelessness”

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε στην ημερίδα “Tales from the streets: Empowerment approaches to tackling homelessness” που διοργάνωσε το Bodossaki Foundation – Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Η Πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Μελίνα Δασκαλάκη συμμετείχε στο πάνελ «Stories from the street» όπου μέσα από την αφήγηση τεσσάρων ιστοριών με ιδιαίτερο συμβολισμό παρουσίασε τη σημασία του Street Work και των επιτόπιων παρεμβάσεων. Αφηγήθηκε ιστορίες που έχουμε συναντήσει στον δρόμο, οι οποίες μας έχουν δυναμώσει κι έχουν αναδείξει τον σημαίνονται ρόλο της άμεσης παρέμβασης, των συνεργασιών, της ενδυνάμωσης των αστέγων και της ορθής ενημέρωσης των πολιτών για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και των προκλήσεων που περιλαμβάνονται στην αστεγία.
Την επόμενη ημέρα υποδεχτήκαμε τους συμμετέχοντες και τον πρόεδρο των Médecins du Monde Greece – Γιατροί του Κόσμου Αναστάσιο Υφαντή στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας μας, όπου ενημερώθηκαν για το σύνολο των προγραμμάτων του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που απευθύνονται σε αστέγους και σε μια γόνιμη συζήτηση ανταλλάξαμε καλές πρακτικές και εμπειρίες από τη δράση μας για την αντιμετώπιση της αστεγίας.
*Η ημερίδα “Tales from the streets: Empowerment approaches to tackling homelessness”, την οποία παρακολούθησαν συμμετέχοντες από 7 χώρες, αποτέλεσε μια περιφερειακή δράση των προγραμμάτων Active citizens fund Greece και Πολωνίας, με Διαχειριστή Επιχορήγησης για την Ελλάδα το Bodossaki Foundation – Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow και το ‘Ιδρυμα Stefan Batory, ως μέλος της κοινοπραξίας Διαχειριστών Επιχορήγησης για την Πολωνία.