Ξεκίνησε ο κύκλος σεμιναρίων ΚΑΡΠΑ για το προσωπικό του Κ.Υ.Α.Δ.Α. σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου

Είναι σημαντικό ο καθένας μας να γνωρίζει πρώτες βοήθειες και με ψυχραιμία και αίσθημα ευθύνης να μπορεί να προσφέρει βοήθεια στον συνάνθρωπο του. Μια γνώση που μπορεί να αποβεί σωτήρια για έναν άλλον άνθρωπο και που πρόσφατα είδαμε πόσο ουσιαστική είναι με τον πιο επώδυνο τρόπο.

Την περασμένη εβδομάδα σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» ξεκινήσαμε έναν κύκλο σεμιναρίων καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), τα οποία είχαμε προγραμματίσει πριν από καιρό για όλο το προσωπικό του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Εργαζόμενοι στην Κοινωνική Υπηρεσία, στις δομές φιλοξενίας μας και στις ομάδες επιτόπιας παρέμβασης, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται κοντά σε ευάλωτες ομάδες, συμμετέχουν διαδοχικά στα σεμινάρια, τα οποία αφορούν εφαρμογή τεχνικών βοήθειας για βασική υποστήριξη ζωής και οδηγίες χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. 

Μετά το θεωρητικό κομμάτι, ακολούθησε πρακτική στη διάσωση ΚΑΡΠΑ, ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς, Σωτήρη Χουρσόγλου και Αθηνά Γρέκα, για τους χρόνους και τη σωστή διαχείριση μιας επικίνδυνης κατάστασης και διαπιστώσαμε ξανά ότι η αλληλεγγύη συνίσταται στο κοινό μας αίσθημα να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στον διπλανό μας. Μια βοήθεια που με τη σωστή επιστημονική καθοδήγηση μπορεί να σώσει το ύψιστο αγαθό, που δεν είναι άλλο από την ανθρώπινη ζωή.