Εικόνες από τη γιορτή με τους αστέγους της Genesis Hellas και των Humanlinks

Τις ημέρες των γιορτών μαζί με τη Genesis Hellas και τους Humanlinks – Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι συμμετείχαμε στη γιορτή με τους αστέγους.

Με στόχο την αφύπνιση της κοινότητας, τη φροντίδα ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη και βιώνουν συνθήκες αστεγίας και τη μεταξύ τους διασύνδεση δώσαμε ραντεβού στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (Ευελπίδων 2, Αθήνα), όπου με ένα πλούσιο διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων γιορτάσαμε παρέα τις πρώτες ημέρες των Χριστουγέννων.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση φωτογραφίας, να πάρουν μέρος σε ειδικά workshops, να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση και ραδιοφωνικές εκπομπές και στο τέλος να καθίσουν γύρω από ένα μεγάλο γιορτινό τραπέζι με παραδοσιακά εδέσματα και υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συνάντηση των ανθρώπων σε αστεγία με την ευρύτερη κοινότητα στην οποία ουσιαστικά ανήκουν, η μεταξύ τους γνωριμία και επικοινωνία. Καθώς και η ανάδυση αισθημάτων αληθινής συμπόνιας, μοιράσματος και του βιώματος της συμπερίληψης.