«Μεταμόρφωση» για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Υποδέχεται τους 3.000 ωφελούμενούς του σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο

Στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχονται στους ωφελούμενους του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και της προσπάθειας εξασφάλισης ενός αισθήματος αξιοπρέπειας για καθέναν από αυτούς, μία ακόμη σημαντική δομή του Κ.Υ.Α.Δ.Α., ανακαινίστηκε πλήρως. Ο λόγος για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που «μεταμορφώθηκε» σε έναν σύγχρονο, φρέσκο, αναβαθμισμένο χώρο παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. 

Τα old – fashioned γυάλινα ράφια έδωσαν τη θέση τους σε μια υψηλής χωρητικότητας, σύγχρονη συρταριέρα φαρμακείου, που θα συμβάλει όχι μόνο στην καλύτερη οργάνωση και παρακολούθηση των αποθεμάτων σε φάρμακα, αλλά και στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.

Καθαρές γραμμές, λευκό χρώμα και άριστη οργάνωση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εμφάνισης του ανακαινισμένου φαρμακείου, που θα αποτελέσει ψυχολογική «ένεση» τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ωφελούμενους της δομής, οι οποίοι δέχθηκαν την αλλαγή με ενθουσιασμό. 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στηρίζει με συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, αλλά και παραφαρμακευτικά προϊόντα, 3.000 άπορους, άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες της Αθήνας. Ανθρώπους για το οποίους το κόστος της φαρμακευτικής τους περίθαλψης καθίσταται  «απαγορευτικό». Σημαντική είναι η ενίσχυση σε φάρμακα που παρέχουν εταιρείες – μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), η οποία στηρίζει σταθερά τις δομές περίθαλψης του Κ.Υ.Α.Δ.Α. 

Με την αυγή της νέας χρονιάς το προσωπικό του Κοινωνικού Φαρμακείου υποδέχεται τους ωφελούμενους του Κ.Υ.Α.Δ.Α., πίσω από το προστατευτικό plexiglass του πάγκου, σε έναν χώρο που εμπνέει ασφάλεια, καθαριότητα και εμπιστοσύνη.

Απέναντι από τον πάγκο, μια σειρά από ράφια «φιλοξενούν» παραφαρμακευτικά προϊόντα, όπως συμπληρώματα διατροφής και δερμοκαλλυντικά, που επίσης διατίθενται δωρεάν στους ωφελούμενους, ανάλογα με τις ανάγκες τους.  

Το Κοινωνικό Φαρμακείο στελεχώνουν δύο φαρμακοποιοί, μία βοηθός φαρμακοποιού και μία κοινωνική λειτουργός. Εκτός από ψυχοκοινωνική στήριξη η κοινωνική λειτουργός παρέχει πολύτιμη βοήθεια στους ωφελούμενους για το κλείσιμο ραντεβού στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δομές δημόσιας υγείας, στα δημοτικά ιατρεία και στα κοινωνικά ιατρεία του Κ.Υ.Α.Δ.Α. 

«Ο καθημερινός αγώνας στήριξης των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη συνεχίζεται. Στόχος μας είναι αυτός ο αγώνας να γίνεται με αξιοπρέπεια, από όμορφους και μοντέρνους χώρους, προσαρμοσμένους στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της εποχής», σημειώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, κ. Γρηγόρης Λέων.