Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής για παιδιά 6-14 ετών του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Με στόχο κάθε παιδί να ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά με το πιο λαμπερό χαμόγελο το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων υλοποίησε για δεύτερη χρονιά πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής για παιδιά 6-14 ετών.

Από τις 28 Αυγούστου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου τα ραντεβού του Κοινωνικού Οδοντιατρείου δεσμεύτηκαν αποκλειστικά για παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Με σκοπό την πρόληψη και την ενημέρωση για τη σημασία της στοματικής υγιεινής, οι μικροί μας φίλοι ήρθαν ακόμη πιο κοντά στις πολύτιμες υπηρεσίες του Κοινωνικού Οδοντιατρείου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος κλείστηκαν περισσότερα από 60 ραντεβού για φθοριώσεις, καθαρισμούς και προληπτικά σφραγίσματα, με την οδοντίατρο της δομής, Μαριάννα, να παρέχει οδηγίες βουρτσίσματος, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά και τις οικογένειες τους, ώστε να μην παραμελούν το ραντεβού τους στον οδοντίατρο.

Το πρόγραμμα υποστήριξε με τη δωρεά ειδών στοματικής φροντίδας (οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα και οδηγίες βουρτσίσματος) η εταιρεία Colgate Greece.

*Το Κοινωνικό Οδοντιατρείο στεγάζεται στο κτήριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (Πειραιώς 35). Οι οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στα προγράμματα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. μπορούν καθημερινά να κλείνουν ραντεβού τους στο τηλέφωνο: 210 5246516