Στιγμιότυπα από την Ημερίδα «Street Work: Στον δρόμο για την κοινωνική επανένταξη»

Οι δράσεις υποστήριξης για τους αστέγους και σε όσους βιώνουν μορφές έλλειψης στέγης, οι τρόποι και η μεθοδολογία παροχής αυτής της στήριξης, τα υφιστάμενα καταγραφικά εργαλεία και οι τρόποι βελτίωσής τους, η αξία των συνεργειών και η ανάγκη συνεκτικής και ολιστικής λειτουργίας για να σχεδιαστούν και εφαρμοστούν ακόμη πιο στοχευμένες πολιτικές με επίκεντρο την στέγαση, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και την επανένταξη ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήσαμε στην ημερίδα «Street Work: Στον δρόμο για την κοινωνική επανένταξη» που διοργάνωσε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Στις εναρκτήριες ομιλίες τους ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και η Πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Μελίνα Δασκαλάκη επισήμαναν τον πολυσήμαντο ρόλο του έργου Street Work για την υποστήριξη και επανένταξη των αστέγων στον κοινωνικό ιστό και το σημαντικό αποτύπωμα που έχει αφήσει μέχρι σήμερα στην πόλη.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις του Βουλευτή Επικρατείας και πρώην Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργου Σταμάτη και του Στέλιου Καμπουρίδη, από το τμήμα Κοινωνικών Πολιτικών Στέγασης του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, εκπροσώπων του Κ.Υ.Α.Δ.Α. και περισσότερων από 20 ομιλητών από φορείς της Αθήνας που αναπτύσσουν κοινωνική δράση με επίκεντρο την αστεγία.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην Ημερίδα και το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων για τη φιλοξενία.

Περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://kyada-athens.gr/me-epitychia-pragmatopoiithike-i-imerida-ston-dromo-gia-tin-koinoniki-epanentaxi-tou-kentrou-ypodochis-kai-allilengyis-dimou-athinaion/

*Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις street-work του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων», που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό: