Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια της Wise Greece

Στην εκδήλωση για τα 10 Χρόνια της Wise Greece στο Μουσείο Μπενάκη συμμετείχε η Πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Μελίνα Δασκαλάκη, η οποία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην οργάνωση, η οποία στο πλαίσιο του σπουδαίου έργου που αναπτύσσει την τελευταία δεκαετία, στηρίζει αδιάλειπτα τα προγράμματα του φορέα μας.

Κατά τη συμμετοχή της σε πάνελ που συντόνιζε η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου μίλησε για τη σημασία της Κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τη σταθερότητα της συνεργασίας μας και τις γενναίες ποσότητες τροφίμων που διαθέτουν προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι οποίες ενισχύουν τον στόχο μας, ο οποίος είναι να προσφέρουμε τροφές με θρεπτική αξία και να συμβάλλουμε στην άμβλυνση της διατροφικής ανασφάλειας που πλήττει τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε μήνα το Κ.Υ.Α.Δ.Α. διαθέτει κατά μέσο όρο 5.000 πακέτα σε οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ενδεικτικά, από τον Δεκέμβριο του 2022 μέχρι σήμερα η Wise Greece μέσω του προγράμματος Hope Boxes έχει προσφέρει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α: 660 κιλά ζυμαρικά, 630 κιλά πένες, 1044 κιλά αλεύρι, 700 κιλά φακές, 544 κιλά πλιγούρι, 500 κιλά ρύζι, 200 κιλά μέλι, 240 κιλά μαρμελάδα, 48 κιλά μερέντα!

Η προσφορά της βέβαια δεν σταματάει στα είδη τροφίμων καθώς έχουν σταθεί στο πλευρό μας και με εθελοντές, οι οποίοι βρέθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2023 στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών, υποστηρίζοντας τις γενικότερες δραστηριότητες της δομής μας.

Για αυτές τις δραστηριότητες εκφράσαμε την ευγνωμοσύνη μας και μαζί με άλλους φορείς συζητήσαμε για τη δράση που αναπτύσσουμε με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.